Prostreno.cz

Plněné plátky z vepřové krkovice

Vepřové plátky plněné spoustou petrželky , jsou šťavnaté a křehké .

16.11.2022 lanvin
1h a 40min

25min příprava

1h a 15min vaření

906 kJ / 216 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Petrželku bez stonků nasekejte .
  2. Plátky masa lehce naklepejte , maso osolte , opepřete a hustě posypte nasekanou petrželkou .
  3. Plátky masa pevně srolujte a ovažte je potravinářským provázkem , nebo je sepněte jehlami na ptáčky.
  4. Maso opečte ve větším rendlíku na oleji .
  5. K masu přilijte 500 ml vývaru , přidejte snítky tymiánu , přikryjte a duste doměkka.
  6. Měkké maso vyndejte na talíř .
  7. Do masové šťávy vmíchejte smetanu,ve které rozmíchejte hladkou mouku a vařte 10 minut.
  8. Nakonec vmíchejte studené máslo, do omáčky vložte maso a jen krátce maso prohřejte.
  9. Maso podávejte s omáčkou.

TIP:

K petrželce můžete přidat plátek libové anglické slaniny.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    118,64 g
  • Sacharidy:

    62,64 g
    • Cukry:

      8,84 g
  • Tuky:

    294,18 g
  • Vláknina:

    3,40 g

Aktivita pro spálení:

541 kcal
67

minut jízdy na kole

51

minut běhu

161

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Zelená paprika

22,9 kcal / 100g
B0,72 g
S4,78 g
T0,11 g

hladká mouka

364 kcal / 100g
B10 g
S76 g
T1 g

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

smetana na vaření 12%

133 kcal / 100g
B3 g
S4 g
T12 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Plněné plátky z vepřové krkovice

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba