Prostreno.cz

Polévka s cizrnou a mrkví

Cizrna, jinak také římský hrách, je velice chutná luštěnina . Cizrna je bohatá na vlákninu a bílkoviny, což napomáhá pocitu sytosti.

10.02.2023 lanvin
45min

15min příprava

30min vaření

764 kJ / 182 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost


  • K přípravě
  • 400 g konzervované cizrny
  • 1 ks cibule - jemně nakrájená
  • 4 stroužky česneku - jemně nakrájené
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks velká mrkev - oloupaná, nakrájená na malé kostičky
  • 1 ks velká brambora - oloupaná , nakrájená na malé kostičky
  • 2 l domácího kuřecího vývaru
  • 1 ks bobkový list
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • Na posypání
  • 0.5 hrnku čerstvé petrželky

Postup přípravy

  1. Cizrnu sceďte a propláchněte studenou vodou .
  2. Oloupanou nakrájenou cibuli a česnek orestujte v hrnci na oleji. Přidejte nakrájenou mrkev a promíchejte.
  3. Zalijte vývarem ,přidejte scezenou ,propláchnutou cizrnu , nakrájenou bramboru , bobkový list a vařte 15-20 minut , až bude zelenina měkká .
  4. Polévku podle chuti osolte a opepřete.
  5. Polévku posypte nakrájenou petrželkou .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    16,87 g
  • Sacharidy:

    138,52 g
    • Cukry:

      6,37 g
  • Tuky:

    43,12 g
  • Vláknina:

    45,49 g

Aktivita pro spálení:

173 kcal
21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

51

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

bobkový list

313 kcal / 100g
B7 g
S74 g
T8 g

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

Petržel

36 kcal / 100g
B3 g
S6 g
T0,7 g

vývar

10 kcal / 100g
B1,5 g
S7,5 g
T0,8 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka s cizrnou a mrkví

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba