Prostreno.cz

Houby portobello s tymiánem

Velmi rychlý, voňavý recept na lehký předkrm nebo přílohu.

26.11.2011 lanvin
20min

10min příprava

10min vaření

218 kJ / 52 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Olej a ocet balzamico našlehejte metličkou, oloupaný česnek nakrájejte na tenké plátky.
  2. Očištěné hlavičky hub dejte na pánev, pokapejte olejem s balsamicem, posypte solí, pepřem, plátky česneku, přidejte 3 celé snítky tymiánu, 2 snítky nasekané nadrobno a houby pomalu restujte – přibližně 10 minut. Hned podávejte.

TIP:

Portobello je zvláštní otevřená forma krémového žampionu, přezdívaná též „Žampionový steak“. Je velmi chutný.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    58,07 g
  • Sacharidy:

    76,42 g
    • Cukry:

      19,21 g
  • Tuky:

    67,52 g
  • Vláknina:

    27,68 g

Aktivita pro spálení:

510 kcal
63

minut jízdy na kole

48

minut běhu

152

minut uklízení





Podobné recepty

Plněné žampiony

(26 hlasů)
35min
816 kJ

Houby v pečených bramborách

(14 hlasů)
60min
393 kJ

Plněné žampióny

(19 hlasů)
40min
571 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Portobello

32,4 kcal / 100g
B2,75 g
S4,66 g
T0,31 g

mořský vlk

82 kcal / 100g
B18 g
S0 g
T1 g

olivový olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

Hrubá mouka

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Houby portobello s tymiánem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba