Prostreno.cz

Vepřová pečeně se svařeným vínem

Vepřové maso pečené v troubě s lehce pikantní omáčkou .

20.09.2023 lentilka
1h a 50min

20min příprava

1h a 30min vaření

2125 kJ / 507 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 ° C .
  2. Smíchejte dohromady olej, 2 lžičky dijonské hořčice , 2 lžičky celozrnné hořčice , 1 lžičku sušeného rozmarýnu a sůl .
  3. Směsí potřete ze všech stran maso .
  4. Maso uložte do pekáčku , přidejte víno , polovinu vývaru , přikryjte a duste v předehřáté troubě doměkka.
  5. Měkké maso vyndejte na talíř .
  6. Do omáčky z masa vmíchejte druhou polovinu vývaru , ve kterém rozmíchejte mouku , přidejte 1 lžičku celozrnné hořčice, 1 lžičku dijonské hořčice a lžičku sušeného rozmarýnu . Omáčku přiveďte k varu a vařte na mírném ohni 15 minut. Podle chuti omáčku osolte .
  7. Maso nakrájejte a podávejte s omáčkou .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    5,02 g
  • Sacharidy:

    30,85 g
    • Cukry:

      0,60 g
  • Tuky:

    64,64 g
  • Vláknina:

    6,15 g

Aktivita pro spálení:

177 kcal
22

minut jízdy na kole

16

minut běhu

52

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřová pečeně se svařeným vínem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba