Prostreno.cz

Orzo s čerstvým špenátem

Příloha z těstovinové rýže orzo s čerstvým baby špenátem . Můžete podávat i jako hlavní chod se zeleninovým salátem.

14.10.2023 sun
55min

20min příprava

35min vaření

387 kJ / 92 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 ° C .
  2. Ve velké pánvi rozehřejte olej , přidejte orzo těstoviny a míchejte 2-3 minuty nebo dokud lehce nezhnědnou.
  3. Přidejte vývar , česnek , přiveďte k varu a vařte 10-12 minut nebo dokud těstoviny nezměknou .
  4. Vmíchejte smetanový sýr, špenát, strouhaný sýr , mléko, citronový pepř , podle chuti osolte a míchejte dokud špenát nezvadne.

TIP:

Těstovinová rýže neboli orzo je příloha, která se vyrábí z tvrdé pšenice. Tento druh těstoviny se nelepí, má stálý tvar a nerozvaří se.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    32,20 g
  • Sacharidy:

    71,84 g
    • Cukry:

      9,23 g
  • Tuky:

    108,60 g
  • Vláknina:

    7,49 g

Aktivita pro spálení:

300 kcal
37

minut jízdy na kole

28

minut běhu

89

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Orzo s čerstvým špenátem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba