Prostreno.cz

Dušená , marinovaná zaječí stehna

K podzimu patří skvělá zvěřina . Maso divokých zvířat má jinou chuť a texturu, konkrétně zajíc má na rozdíl od králíka maso tmavé a tužší.

27.10.2023 lanvin
4h a 35min

35min příprava

4h a 0min vaření

901 kJ / 215 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěná zaječí stehna dejte do velké mísy , přidejte všechny ingredience na marinádu , přikryjte a nechte v lednici marinovat alespoň 24 hodin, nejlépe 48 hodin. Pravidelně otáčejte.
  2. Zaječí stehna vyjměte z marinády a osušte kuchyňskou utěrkou .
  3. Marinádu sceďte a dejte do hrnce, přidejte pár plátku mrkve z marinády .
  4. Marinádu přiveďte k varu , pomocí lžíce odstraňte veškerou bílou pěnu, která vyplave nahoru.
  5. Přidejte vývar a vařte na středním ohni 10 minut .
  6. V kastrolu na rozehřátém oleji s máslem opečte zaječí stehna dozlatova. Opečená stehna vyjměte na talíř .
  7. Do kastrolu přidejte slaninu a nechte ji krátce osmahnout.
  8. Přidejte zaječí stehna , perlové cibulky , marinádu s vývarem , stačí tolik , aby bylo maso přikryté .
  9. Přisypte nastrouhaný perník , přikryjte a duste na mírném ohni doměkka.
  10. V případě potřeby můžete omáčku zahustit moukou rozmíchanou ve vodě. 100 ml vody + 1 lžíce hladké mouky .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    137,20 g
  • Sacharidy:

    955,46 g
    • Cukry:

      49,11 g
  • Tuky:

    286,92 g
  • Vláknina:

    365,42 g

Aktivita pro spálení:

1386 kcal
173

minut jízdy na kole

132

minut běhu

413

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dušená , marinovaná zaječí stehna

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba