Prostreno.cz

Čočka na kyselo

Čočka na kyselo je tradiční české jídlo, které je oblíbené pro svou jednoduchost a výživovou hodnotu. Tento recept je ideální pro ty, kteří hledají zdravý a chutný oběd nebo večeře.

45min

15min příprava

30min vaření

539 kJ / 128 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Čočku opláchneme a necháme nabobtnat ve vodě
  2. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek
  3. Přidáme čočku, osolíme, opepříme a přidáme kmín
  4. Zalijeme vodou a vaříme do změknutí
  5. Přidáme ocet a cukr
  6. Mouku rozmícháme ve vodě a zahustíme jí čočku

TIP:

Čočku můžete nechat přes noc namočenou, pak se vám bude lépe vařit. Skvělé podávat s vajíčkem natvrdo.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    22,42 g
  • Sacharidy:

    75,88 g
    • Cukry:

      13,28 g
  • Tuky:

    18,04 g
  • Vláknina:

    18,32 g

Aktivita pro spálení:

133 kcal
16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

39

minut uklízení





Podobné recepty

Čočkový salát

(4 hlasů)
25min
721 kJ

Čočkový salát s houbami

(1 hlasů)
55min
445 kJ

Čočka se zeleninou

(5 hlasů)
1h a 5min
167 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

hladká mouka

364 kcal / 100g
B10 g
S76 g
T1 g

cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,05 g

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

česnek

149 kcal / 100g
B6 g
S33 g
T0,38 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Čočka na kyselo

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba