Prostreno.cz

Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy jsou tradiční český dezert, který je oblíbený pro svou vláčnost a vynikající chuť.

1h a 5min

30min příprava

35min vaření

1025 kJ / 244 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Do mouky přidáme prášek do pečiva a na kostičky nakrájenou Heru. Poté přidáme žloutky a moučkový cukr a zpracujeme těsto. Třetinu těsta odkrojíme a dáme na hodinu do mrazáku, zbytek těsta dáme na chvíli do lednice.
  2. Jablka si nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme je s krupicovým cukrem.
  3. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh.
  4. Těsto vyndáme z lednice a rozválíme na tenkou placku, přendáme na pečící papír a vložíme na nízký plech.
  5. Na těsto nasypeme nastrouhaná jablka, posypeme skořicí a vanilkovým cukrem.
  6. Sníh opatrně natřeme na jablečnou vrstvu.
  7. Vyndáme těsto z mrazáku a nastrouháme ho nahrubo na sněhovou vrstvu.
  8. Pečeme na 180 °C cca 35 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    198,52 g
  • Sacharidy:

    827,73 g
    • Cukry:

      451,50 g
  • Tuky:

    360,32 g
  • Vláknina:

    23,00 g

Aktivita pro spálení:

958 kcal
119

minut jízdy na kole

91

minut běhu

285

minut uklízení





Podobné recepty

Mrkvové řezy se sýrovým krémem

(8 hlasů)
1h a 10min
1111 kJ

Jablečné řezy

(8 hlasů)
1h a 35min
944 kJ

Nepečené řezy

(3 hlasů)
45min
1762 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hraběnčiny řezy

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba