Prostreno.cz

Hrnková bábovka

Hrnková bábovka je tradiční český dezert, který je oblíbený pro svou jednoduchou přípravu a vynikající chuť. Tento recept je ideální pro začátečníky v pečení, neboť nevyžaduje žádné složité techniky.

  • 60min

    15min příprava

    45min vaření

  • 1224 kJ / 292 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy36g
tuky14g

Ingredience na

  • 1 hrnek mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 1 hrnek mléka
  • 1 ks hrnku oleje
  • 3 ks vejce
  • 1 ks prášek do pečiva
  • 2 lžíce kakaa

Postup přípravy

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny
  2. Přidáme mléko a olej a opět šleháme
  3. Pomalu přisypáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva
  4. Polovinu těsta vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku
  5. Do zbylého těsta přidáme kakao, promícháme a vlijeme na světlé těsto
  6. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 45 minut

TIP:

Pro ještě lepší chuť můžete bábovku po upečení polévat čokoládovou polevou.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    44,10g
  • Sacharidy:

    288,56g
    • Cukry:

      105,00g
  • Tuky:

    137,32g
  • Vláknina:

    36,00g

Aktivita pro spálení: 292 kcal

36

minut jízdy na kole

27

minut běhu

87

minut uklízení



Podobné recepty

Jablečný chlebíček

(2 hlasů)
1h a 30min
1016 kJ

Ořechovo -ovocný chlebíček

(1 hlasů)
1h a 35min
1238 kJ

Palačinky

(1 hlasů)
30min
734 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Sekaná

(1 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Hrnková bábovka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat