Prostreno.cz

Hrnková bábovka

Hrnková bábovka je tradiční český dezert, který je oblíbený pro svou jednoduchou přípravu a vynikající chuť. Tento recept je ideální pro začátečníky v pečení, neboť nevyžaduje žádné složité techniky.

60min

15min příprava

45min vaření

1134 kJ / 271 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny
  2. Přidáme mléko a olej a opět šleháme
  3. Pomalu přisypáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva
  4. Polovinu těsta vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku
  5. Do zbylého těsta přidáme kakao, promícháme a vlijeme na světlé těsto
  6. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 45 minut

TIP:

Pro ještě lepší chuť můžete bábovku po upečení polévat čokoládovou polevou.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    89,85 g
  • Sacharidy:

    511,92 g
    • Cukry:

      261,20 g
  • Tuky:

    206,70 g
  • Vláknina:

    18,60 g

Aktivita pro spálení:

518 kcal
64

minut jízdy na kole

49

minut běhu

154

minut uklízení





Podobné recepty

Jablečný chlebíček

(2 hlasů)
1h a 30min
939 kJ

Ořechovo -ovocný chlebíček

(1 hlasů)
1h a 35min
1151 kJ

Palačinky

(2 hlasů)
30min
408 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

prášek do pečiva

53 kcal / 100g
B0,1 g
S27 g
T1 g

vejce

143 kcal / 100g
B12 g
S0,96 g
T9 g

kakao

228 kcal / 100g
B19 g
S57 g
T13 g

mléko

61 kcal / 100g
B3 g
S4 g
T3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hrnková bábovka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba