Prostreno.cz

Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík knedlík je tradiční české jídlo, které se nejčastěji podává jako příloha k masu a omáčkám. Je to jednoduchý a rychlý recept, který si zamiluje každý milovník české kuchyně.

35min

15min příprava

20min vaření

742 kJ / 177 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Necháme chvíli odstát
  2. Přidáme vejce, sůl, nasekanou petrželku a mouku. Všechno dobře promícháme
  3. Těsto dáme do utěrky a utvoříme knedlík
  4. Knedlík vaříme ve vroucí vodě 20 minut
  5. Hotový knedlík necháme chvíli odstát a poté nakrájíme na plátky

TIP:

Při vaření knedlíku se snažte udržovat vodu vždy ve varu, ale nepřevařujte. Tak dosáhnete nejlepší konzistence knedlíku.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    100,80 g
  • Sacharidy:

    334,88 g
    • Cukry:

      32,60 g
  • Tuky:

    66,22 g
  • Vláknina:

    18,60 g

Aktivita pro spálení:

633 kcal
79

minut jízdy na kole

60

minut běhu

188

minut uklízení





Podobné recepty

Švestkové knedlíky

(4 hlasů)
3h a 0min
1113 kJ

Kachní stehna na žampionech

(2 hlasů)
1h a 50min
423 kJ

Kachní stehna se zeleninou

(5 hlasů)
2h a 25min
805 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Karlovarský knedlík

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba