Prostreno.cz

Gnocchi s rajčatovou omáčkou a bazalkou

Gnocchi s rajčatovou omáčkou a bazalkou je jednoduchý a chutný pokrm, který kombinuje jemné bramborové gnocchi s bohatou rajčatovou omáčkou a čerstvou bazalkou. Tento recept je ideální pro rychlý oběd nebo večeři.

  • 30min

    10min příprava

    20min vaření

  • 395 kJ / 94 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy11g
tuky4g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Ve velkém hrnci přiveďte osolenou vodu k varu a uvařte gnocchi podle návodu na obalu. Jakmile gnocchi vyplavou na povrch, jsou hotové. Sceďte je a odložte stranou
  2. Mezitím v pánvi rozehřejte olivový olej na střední teplotu. Přidejte nasekanou cibuli a česnek a smažte, dokud nezměknou a nezískají zlatavou barvu
  3. Přidejte konzervovaná rajčata, cukr, sůl a pepř. Vařte na mírném ohni asi 15 minut, dokud omáčka nezhoustne
  4. Přidejte nasekanou bazalku a promíchejte
  5. Vmíchejte uvařené gnocchi do rajčatové omáčky a dobře promíchejte, aby se gnocchi obalily omáčkou
  6. Posypte nastrouhaným parmazánem
  7. Podávejte ozdobené čerstvou bazalkou



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    47,84g
  • Sacharidy:

    176,92g
    • Cukry:

      108,47g
  • Tuky:

    130,85g
  • Vláknina:

    6,00g

Aktivita pro spálení: 94 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

28

minut uklízení




Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Gnocchi s rajčatovou omáčkou a bazalkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat