Prostreno.cz

Těstoviny penne s rajčatovou omáčkou a čerstvou bazalkou

Tento recept na těstoviny penne s rajčatovou omáčkou a čerstvou bazalkou je jednoduchý a rychlý, ideální pro rychlý oběd nebo večeři. Vše se připravuje v jedné pánvi, což znamená méně nádobí na mytí a více času na vychutnání si jídla.

20min

5min příprava

15min vaření

659 kJ / 157 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Na velké pánvi rozehřejte olivový olej na střední teplotu
  2. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a smažte, dokud nezměknou a nezískají zlatavou barvu
  3. Přidejte konzervovaná rajčata, zeleninový vývar a sušené oregano. Dobře promíchejte
  4. Přidejte těstoviny penne a přiveďte směs k varu
  5. Snižte teplotu a nechte těstoviny vařit, dokud nejsou al dente, asi 10-12 minut. Občas promíchejte
  6. Osolte a opepřete podle chuti
  7. Jakmile jsou těstoviny hotové, přidejte nasekanou čerstvou bazalku a promíchejte
  8. Podávejte s nastrouhaným parmezánem

TIP:

Pro extra chuť můžete přidat trochu chilli vloček nebo čerstvé chilli papričky.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    79,34 g
  • Sacharidy:

    263,82 g
    • Cukry:

      14,67 g
  • Tuky:

    138,33 g
  • Vláknina:

    75,00 g

Aktivita pro spálení:

157 kcal
19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

46

minut uklízení






Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Dušené houby na toastu

40min
(25 hlasů)

Valentýnské tousty

15min
(20 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

35min
(31 hlasů)

Frittata s hráškem

30min
(21 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Těstoviny penne s rajčatovou omáčkou a čerstvou bazalkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba