Prostreno.cz

Francouzská cibulová polévka

Francouzská cibulová polévka je tradiční francouzský pokrm, který se vyznačuje bohatou chutí karamelizované cibule a sýrovou krustou. Tento recept je ideální pro slavnostní večeře nebo jako předkrm při speciálních příležitostech.

1h a 30min

30min příprava

60min vaření

202 kJ / 48 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost



Postup přípravy

  1. Cibule oloupejte a nakrájejte na tenké plátky
  2. V hrnci rozehřejte máslo a olivový olej na středním ohni
  3. Přidejte nakrájenou cibuli a za občasného míchání ji karamelizujte, dokud nezíská zlatohnědou barvu (asi 30 minut)
  4. Přidejte mouku a míchejte, dokud se dobře nespojí s cibulí
  5. Postupně přilévejte hovězí vývar a bílé víno, dobře promíchejte
  6. Přidejte bobkový list a tymián, osolte a opepřete podle chuti
  7. Přiveďte polévku k varu, pak snižte teplotu a nechte ji vařit na mírném ohni asi 30 minut
  8. Mezitím nakrájejte bagetu na plátky a opečte je v troubě dozlatova
  9. Polévku nalijte do žáruvzdorných misek, na povrch položte plátek opečené bagety a posypte strouhaným sýrem
  10. Misky vložte do trouby pod gril a nechte sýr roztavit a zezlátnout

TIP:

Pro ještě bohatší chuť můžete přidat trochu koňaku nebo brandy před přidáním vývaru.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    157,99 g
  • Sacharidy:

    580,32 g
    • Cukry:

      1,84 g
  • Tuky:

    157,11 g
  • Vláknina:

    44,35 g

Aktivita pro spálení:

695 kcal
86

minut jízdy na kole

66

minut běhu

207

minut uklízení





Podobné recepty

Tatarský biftek

(1 hlasů)
10min
708 kJ

Bylinkové máslo

10min
2391 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Francouzská cibulová polévka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba