Prostreno.cz

Bábovka s kandovaným ovocem

Recept na bábovku vonící rumem na sváteční stůl.

18.12.2011 lanvin
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

1106 kJ / 264 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Rozinky namočte na půl hodiny do rumu. V míse dobře promíchejte všechny ingredience, kromě vajíček. Přidejte jen žloutky.
  2. Z bílků a špetky soli ušlehejte tuhý sníh. Do těsta přidejte rozinky s polovinou rumu a postupně lehce vmíchejte sníh z bílků.
  3. Těsto dejte do vysypané bábovkové formy. Pečte 45 minut při 190 °C.
  4. Vychladlou bábovku přelijte polevou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    80,49 g
  • Sacharidy:

    911,88 g
    • Cukry:

      556,40 g
  • Tuky:

    149,19 g
  • Vláknina:

    19,00 g

Aktivita pro spálení:

842 kcal
105

minut jízdy na kole

80

minut běhu

251

minut uklízení





Podobné recepty

Šafránová bábovka

(20 hlasů)
1h a 45min
1548 kJ

Bábovka s mátou

(17 hlasů)
60min
988 kJ

Bábovka s čokoládou

(14 hlasů)
60min
1272 kJ
Více receptů

Celkem 8 komentářů

Avatar
Avatar hedvika
17.06.2016
Avatar heenna
24.04.2016
Avatar hedvika
16.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

čokoládová poleva

500 kcal / 100g
B5 g
S60 g
T30 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g

rozinky

299 kcal / 100g
B3 g
S79 g
T0,7 g

kandované ovoce

322 kcal / 100g
B1,7 g
S82 g
T8,7 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Bábovka s kandovaným ovocem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba