Prostreno.cz

Houbové rizoto s parmazánem

Houbové rizoto s parmazánem je lahodný pokrm, který kombinuje bohatou chuť hub s krémovým rizotem a jemným parmazánem. Tento recept je ideální pro slavnostní večeře nebo rychlý oběd.

40min

10min příprava

30min vaření

450 kJ / 107 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost



Postup přípravy

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte na jemno nakrájenou cibuli a česnek. Smažte do zlatova
  2. Přidejte nakrájené houby a smažte, dokud nezměknou
  3. Přidejte rýži a míchejte, dokud není rýže průhledná
  4. Zalijte bílým vínem a nechte odpařit
  5. Postupně přidávejte zeleninový vývar, vždy po jedné naběračce, a míchejte, dokud se vývar nevsákne. Tento proces opakujte, dokud není rýže měkká a krémová
  6. Vmíchejte máslo a nastrouhaný parmazán. Dochutíme solí a pepřem
  7. Podávejte ozdobené čerstvou petrželkou

TIP:

Pro extra krémovou konzistenci můžete přidat trochu smetany na vaření.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    67,16 g
  • Sacharidy:

    351,86 g
    • Cukry:

      9,78 g
  • Tuky:

    95,70 g
  • Vláknina:

    8,12 g

Aktivita pro spálení:

561 kcal
70

minut jízdy na kole

53

minut běhu

167

minut uklízení





Podobné recepty

Pečené houby

(2 hlasů)
40min
466 kJ

Vepřová panenka se zeleninou

(2 hlasů)
1h a 15min
521 kJ

Houby Portobello se sýrem

(3 hlasů)
45min
1429 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Houbové rizoto s parmazánem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba