Prostreno.cz

Mexické pozole

Mexické pozole je tradiční polévka, která se vyznačuje bohatou chutí a vůní. Je připravována z vepřového masa, hominy kukuřice a různého koření, což jí dodává autentický mexický charakter. Tento pokrm je ideální pro slavnostní příležitosti a rodinná setkání.

3h a 30min

30min příprava

3h a 0min vaření

111 kJ / 26 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost



Postup přípravy

  1. Vepřové maso nakrájejte na větší kusy a vložte do velkého hrnce. Přidejte vodu, nakrájenou cibuli a česnek. Přiveďte k varu, a poté snižte teplotu. Vařte na mírném ohni asi 2 hodiny, dokud maso nezměkne.
  2. Mezitím namočte sušené chilli papričky do horké vody na 20 minut. Poté je rozmixujte s trochou vody na pastu.
  3. Když je maso měkké, vyjměte ho z hrnce a nakrájejte na menší kousky. Vraťte ho zpět do vývaru.
  4. Přidejte hominy kukuřicy, chilli pastu, oregano, kmín, sůl a pepř. Vařte dalších 30 minut.
  5. Nakrájejte ředkvičky, avokádo a zelí na tenké plátky. Limetky rozkrojte na čtvrtiny.
  6. Podávejte pozole horké, ozdobené ředkvičkami, avokádem, zelím, koriandrem a limetkami.

TIP:

Pro extra chuť můžete přidat trochu čerstvé limetkové šťávy přímo do polévky před podáváním.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    70,50 g
  • Sacharidy:

    255,00 g
    • Cukry:

      27,20 g
  • Tuky:

    66,76 g
  • Vláknina:

    122,00 g

Aktivita pro spálení:

26 kcal
3

minut jízdy na kole

2

minut běhu

7

minut uklízení






Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Mexické pozole

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba