Prostreno.cz

Karbanátky

Karbanátky jsou tradiční české jídlo, které se skládá z mletého masa, koření a dalších ingrediencí. Jsou ideální pro rychlý oběd nebo večeři a skvěle se hodí k bramborové kaši nebo čerstvému pečivu.

35min

15min příprava

20min vaření

931 kJ / 222 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  2. V míse smíchejte mleté maso, cibuli, česnek, vejce, strouhanku a mléko.
  3. Přidejte sůl, pepř a majoránku a vše důkladně promíchejte.
  4. Z masové směsi tvarujte karbanátky.
  5. Na pánvi rozehřejte olej a karbanátky smažte z obou stran dozlatova.
  6. Hotové karbanátky nechte okapat na papírové utěrce.

TIP:

Pro extra šťavnaté karbanátky přidejte do směsi trochu nastrouhaného sýra.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    74,00 g
  • Sacharidy:

    241,96 g
    • Cukry:

      24,40 g
  • Tuky:

    147,43 g
  • Vláknina:

    72,00 g

Aktivita pro spálení:

222 kcal
27

minut jízdy na kole

21

minut běhu

66

minut uklízení





Podobné recepty

Karbanátky s baby špenátem

(2 hlasů)
60min
869 kJ

Rybí karbanátky

(4 hlasů)
1h a 5min
1192 kJ

Mrkvové karbanátky

(4 hlasů)
1h a 10min
644 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Karbanátky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba