Prostreno.cz

Chřestové rizoto

Krémové rizoto s čerstvým chřestem které je ideální pro jarní sezónu. Jemná chuť chřestu se skvěle doplňuje s parmazánem a bílým vínem.

45min

15min příprava

30min vaření

558 kJ / 133 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost



Postup přípravy

  1. Chřest omyjte odlomte dřevnaté konce a nakrájejte na menší kousky
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno
  3. V hrnci rozehřejte olivový olej a máslo, přidejte cibuli a česnek a restujte do změknutí
  4. Přidejte rýži a krátce orestujte dokud nezačne být průsvitná
  5. Zalijte bílým vínem a nechte odpařit alkohol
  6. Postupně přilévejte zeleninový vývar vždy po částech a míchejte dokud se tekutina nevsákne
  7. Po 10 minutách přidejte chřest a pokračujte ve vaření dokud rýže není al dente
  8. Nakonec vmíchejte nastrouhaný parmazán dochuťte solí a pepřem

TIP:

Pro extra krémovou konzistenci můžete přidat lžíci mascarpone na konci vaření.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    61,60 g
  • Sacharidy:

    195,20 g
    • Cukry:

      7,44 g
  • Tuky:

    213,03 g
  • Vláknina:

    30,00 g

Aktivita pro spálení:

133 kcal
16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

39

minut uklízení





Podobné recepty

Tradiční chřestová polévka

(1 hlasů)
30min
457 kJ

Hovězí steak se zeleným chřestem

(1 hlasů)
35min
889 kJ

Pečený chřest v parmské šunce

(1 hlasů)
30min
797 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Chřestové rizoto

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba