Prostreno.cz

Chřestová polévka ze zeleného chřestu​

Chřestová polévka je zdravý pokrm, který je ideální pro jarní sezónu, kdy je chřest v nejlepší kondici. Tato polévka je jemná, krémová a plná svěží chuti zeleného chřestu. Je snadná na přípravu a skvěle se hodí jako předkrm nebo lehký oběd.
 

30min

10min příprava

20min vaření

490 kJ / 117 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Chřest omyjte a odlomte dřevnaté konce. Nakrájejte na menší kousky
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno
  3. V hrnci rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek do zlatova
  4. Přidejte nakrájený chřest a krátce orestujte
  5. Zalijte zeleninovým vývarem a vařte asi 15 minut dokud chřest nezměkne
  6. Polévku rozmixujte dohladka pomocí tyčového mixéru
  7. Přilijte smetanu dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Krátce povařte
  8. Podávejte horké ozdobené kousky chřestu nebo krutony

TIP:

Pro extra krémovou konzistenci můžete přidat lžíci másla při mixování polévky.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    26,00 g
  • Sacharidy:

    140,00 g
    • Cukry:

      13,00 g
  • Tuky:

    175,63 g
  • Vláknina:

    50,00 g

Aktivita pro spálení:

117 kcal
14

minut jízdy na kole

11

minut běhu

34

minut uklízení





Podobné recepty

Hovězí steak se zeleným chřestem

(1 hlasů)
35min
889 kJ

Pečený chřest v parmské šunce

(1 hlasů)
30min
797 kJ

Italské rizoto s chřestem, hráškem a hřiby

(1 hlasů)
45min
588 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Chřestová polévka ze zeleného chřestu​

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba