Prostreno.cz

Babiččiny pracny

Tradiční české cukroví, které se peče zejména během vánočních svátků. Pracny jsou křehké, voňavé a plné ořechové chuti, což je činí oblíbenými mezi všemi generacemi.

1h a 10min

60min příprava

10min vaření

1832 kJ / 437 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. V míse smíchejte mouku, cukr, mleté ořechy, skořici, kakao, hřebíček a sůl.
  2. Přidejte máslo a vejce a vypracujte hladké těsto.
  3. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte odpočinout v lednici alespoň 1 hodinu.
  4. Předehřejte troubu na 180 °C.
  5. Těsto vyválejte na plát a vykrajujte tvary pomocí formiček na pracny.
  6. Formičky naplňte těstem a pečte v předehřáté troubě asi 10 minut.
  7. Po upečení nechte pracny vychladnout a poté je vyklopte z formiček.

TIP:

Pro ještě intenzivnější chuť můžete do těsta přidat trochu vanilkového extraktu.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    60,02 g
  • Sacharidy:

    311,02 g
    • Cukry:

      102,70 g
  • Tuky:

    208,40 g
  • Vláknina:

    15,54 g

Aktivita pro spálení:

111 kcal
13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

33

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Babiččiny pracny

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba