Prostreno.cz

Vánočka s rozinkami

Vánočka s rozinkami je tradiční české pečivo, které se často připravuje během vánočních svátků. Její jemná a nadýchaná struktura spolu s rozinkami a jemnou vůní vanilky vytváří nezapomenutelný zážitek.

2h a 40min

2h a 0min příprava

40min vaření

1093 kJ / 261 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost



Postup přípravy

  1. V míse smíchejte droždí s trochou vlažného mléka a lžičkou cukru. Nechte vzejít kvásek
  2. V jiné míse smíchejte mouku, cukr, vanilkový cukr, sůl a citronovou kůru
  3. Přidejte vzešlý kvásek zbylé mléko, rozpuštěné máslo a vejce. Vypracujte hladké těsto
  4. Těsto nechte kynout na teplém místě asi 1 hodinu, dokud nezdvojnásobí objem
  5. Po vykynutí přidejte rozinky a těsto rozdělte na 9 stejných dílů
  6. Upleťte vánočku ze tří pramenů postupně vrstvěte a tvarujte
  7. Vánočku přeneste na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě 20 minut kynout
  8. Potřete rozšlehaným vejcem a pečte v předehřáté troubě na 180 C asi 3040 minut

TIP:

Pro ještě lepší chuť můžete rozinky předem namočit do rumu.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    130,82 g
  • Sacharidy:

    750,22 g
    • Cukry:

      325,20 g
  • Tuky:

    135,94 g
  • Vláknina:

    34,90 g

Aktivita pro spálení:

478 kcal
59

minut jízdy na kole

45

minut běhu

142

minut uklízení






Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vánočka s rozinkami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba