Prostreno.cz

Recept na vánočního kapra

Tradiční český recept na vánočního kapra, který je neodmyslitelnou součástí štědrovečerní večeře.

40min

30min příprava

10min vaření

966 kJ / 230 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Filety kapra omyjte a osušte papírovou utěrkou. Osolte a opepřete z obou stran.
  2. Připravte si tři misky: do jedné dejte hladkou mouku, do druhé rozšlehaná vejce a do třetí strouhanku.
  3. Každý filet obalte nejprve v mouce, poté ve vejcích a nakonec ve strouhance.
  4. Na pánvi rozehřejte olej a filety smažte dozlatova z obou stran přibližně 4-5 minut na každé straně.
  5. Hotové filety nechte okapat na papírové utěrce, aby se zbavily přebytečného oleje.
  6. Podávejte s plátkem citronu a bramborovým salátem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    265,70 g
  • Sacharidy:

    200,16 g
    • Cukry:

      11,22 g
  • Tuky:

    286,31 g
  • Vláknina:

    11,50 g

Aktivita pro spálení:

1101 kcal
137

minut jízdy na kole

104

minut běhu

328

minut uklízení






Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Recept na vánočního kapra

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba