Prostreno.cz

Smažený vánoční kapr

Recept na smaženého vánočního kapra je tradiční české jídlo, které se často podává během vánočních svátků. Tento pokrm je oblíbený pro svou křupavou kůrku a jemné maso. 

40min

30min příprava

10min vaření

1316 kJ / 314 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Kapra očistěte, vykostěte a nakrájejte na porce.
  2. Osolte a opepřete jednotlivé porce kapra.
  3. Připravte si tři misky: do jedné dejte mouku, do druhé rozšlehaná vejce a do třetí strouhanku.
  4. Každý kousek kapra obalte nejprve v mouce, poté ve vejcích, a nakonec ve strouhance.
  5. V pánvi rozehřejte olej a kapra smažte dozlatova z obou stran přibližně 4 minuty na každé straně.
  6. Hotového kapra nechte okapat na papírové utěrce, aby se zbavil přebytečného oleje.
  7. Podávejte s plátkem citronu.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    95,70 g
  • Sacharidy:

    200,16 g
    • Cukry:

      11,22 g
  • Tuky:

    243,81 g
  • Vláknina:

    11,50 g

Aktivita pro spálení:

831 kcal
103

minut jízdy na kole

79

minut běhu

248

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

strouhanka

351 kcal / 100g
B12 g
S71 g
T5 g

hladká mouka

364 kcal / 100g
B10 g
S76 g
T1 g

sůl

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

rostlinný olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Smažený vánoční kapr

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba