Prostreno.cz

Kuřecí plátek s koriandrem

Kuřecí přírodní plátek s mrkví a koriandrem.

23.12.2011 lanvin
45min

15min příprava

30min vaření

639 kJ / 152 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Bulgur připravte podle návodu na obalu. Harissu promíchejte s 1 lžící oleje a potřete osolené plátky masa, maso posypte koriandrem.
  2. Oloupanou cibuli a petržel nakrájejte nadrobno. Očištěnou mrkev nakrájejte na kolečka.
  3. Na 3 lžících rozehřátého oleje nechte zesklovatět cibuli, přidejte kolečka mrkve a orestujte. Podlijte jablečnou šťávou a poduste 10 minut. Lehce osolte.
  4. Plátky masa opečte doměkka na rozehřátém másle s olejem. Plátek masa nakrájejte, dejte na talíř, přidejte mrkev. Podávejte s bulgurem promíchaným s petrželkou.

TIP:

Bulgur je označení pro předvařenou nalámanou celozrnnou pšenici, která se používá jako součást pokrmů. Bulgur je lehce stravitelný a má příznivé nutriční složení, protože obsahuje vlákninu, vitamíny a minerály.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    152,23 g
  • Sacharidy:

    205,42 g
    • Cukry:

      43,99 g
  • Tuky:

    131,84 g
  • Vláknina:

    44,92 g

Aktivita pro spálení:

650 kcal
81

minut jízdy na kole

61

minut běhu

194

minut uklízení





Podobné recepty

Medové kuřecí kousky

(13 hlasů)
55min
1284 kJ

Kuřecí plátky se šalvějí

(13 hlasů)
50min
795 kJ

Kuřecí prsa s meruňkami

(24 hlasů)
55min
579 kJ
Více receptů

Celkem 7 komentářů

Avatar
Avatar hedvika
26.06.2016
Avatar hedvika
08.05.2016
Avatar Anonym
06.04.2016
Avatar Anonym
06.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kuřecí plátek s koriandrem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba