Prostreno.cz

Hovězí steak s béarnaise omáčkou a pečenou zeleninou

Tento recept na hovězí steak s béarnaise omáčkou a pečenou zeleninou je ideální pro slavnostní večeři. Kombinace šťavnatého steaku, krémové omáčky a křupavé zeleniny potěší každého gurmána.

60min

30min příprava

30min vaření

1012 kJ / 241 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C. Zeleninu nakrájejte na menší kousky, promíchejte s 2 lžícemi olivového oleje, solí a pepřem. Rozložte na plech a pečte 25 minut.
  2. Hovězí maso nakrájejte na plátky, osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a 50g másla. Přidejte tymián. Steaky opékejte 3-4 minuty z každé strany pro medium rare.
  3. Pro béarnaise omáčku nasekejte šalotku a estragon. V hrnci smíchejte, ocet, šalotku a estragon, vařte do zredukování tekutiny na polovinu. Přeceďte. V jiném hrnci mezitím rozpusťte 150g másla.
  4. V misce nad vodní lázní šlehejte žloutky s redukovanou tekutinou, dokud nezhoustnou. Postupně přidávejte rozpuštěné máslo a šlehejte do hladka. Dochuťte solí a pepřem.
  5. Servírujte steaky s béarnaise omáčkou a pečenou zeleninou.

TIP:

Pro extra chuť můžete do omáčky přidat kapku citronové šťávy.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    295,02 g
  • Sacharidy:

    98,40 g
    • Cukry:

      39,97 g
  • Tuky:

    435,08 g
  • Vláknina:

    21,85 g

Aktivita pro spálení:

1504 kcal
188

minut jízdy na kole

143

minut běhu

448

minut uklízení






Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hovězí steak s béarnaise omáčkou a pečenou zeleninou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba