Prostreno.cz

Hovězí tatarák s topinkami

Hovězí tatarák s topinkami je tradiční český pokrm, který se skládá z jemně mletého hovězího masa smíchaného s kořením a podávaného na křupavých topinkách. Tento pokrm je ideální pro slavnostní příležitosti a je oblíbený pro svou jednoduchost a výraznou chuť.

20min

15min příprava

5min vaření

952 kJ / 227 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Cibuli a česnek oloupeme a jemně nasekáme. Hotový tatarák podáváme na topinkách
  2. V míse smícháme mleté maso, cibuli, česnek, hořčici, kečup, worchesterovou omáčku, sůl, pepř a papriku. Vše důkladně promícháme, aby se ingredience dobře spojily.
  3. Plátky chleba potřeme olivovým olejem a opečeme na pánvi nebo v troubě do křupava.
  4. Hotový tatarák můžeme podávat se syrovým vejcem, které si do směsi poté zamícháme. Podáváme s topinkami.

TIP:

Pro extra chuť můžete přidat kapary nebo nakládané okurky.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    137,06 g
  • Sacharidy:

    239,15 g
    • Cukry:

      32,98 g
  • Tuky:

    116,65 g
  • Vláknina:

    12,07 g

Aktivita pro spálení:

659 kcal
82

minut jízdy na kole

62

minut běhu

196

minut uklízení





Podobné recepty

Hovězí maso dušené s houbami

(3 hlasů)
3h a 0min
663 kJ

Guláš z vepřového a hovězího masa

(2 hlasů)
3h a 5min
621 kJ

Sekaná

(1 hlasů)
45min
1105 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hovězí tatarák s topinkami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba