Prostreno.cz

Žampiónový nákyp s kroupami

Netradiční recept na houbový nákyp.

20.01.2012 lanvin
50min

15min příprava

35min vaření

700 kJ / 167 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěné žampióny nakrájejte na plátky a restujte 5 minut na oleji. Přidejte nakrájený pórek a restujte ještě 5 minut. Orestované žampióny a pórek dejte do mísy. Přidejte prolisovaný česnek, kroupy, nasekané mandle – pár mandlí nechte na ozdobu, sýr, vejce a sůl. Vše promíchejte a dejte do menší, vymazané zapékací mísy.
  2. Vložte do trouby vyhřáté na 190°C a pečte 30 minut. Podávejte posypané mandlemi a zeleninovým salátem.

TIP:

Kroupy a krupky se získávají z ječmene, ovsa, pšenice, dříve také z pohanky. Jsou známé kroupy (největší), trhané krupky (menší) a perličky. Perličky jsou většinou z pšenice. Ječné krupky nebo kroupy tvoří větší množství hlenu a ovesné mají více bílkoviny a tuku nežli ječné. Kroupy a krupky jsou bohaté na škroboviny i bílkoviny a tuky. Mají i velký obsah lecitinu (látka, posilující nervstvo), mnoho vitamínů a minerálních solí.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    221,36 g
  • Sacharidy:

    379,24 g
    • Cukry:

      23,76 g
  • Tuky:

    245,91 g
  • Vláknina:

    43,62 g

Aktivita pro spálení:

1137 kcal
142

minut jízdy na kole

108

minut běhu

339

minut uklízení





Podobné recepty

Krémové masové koule se žampiony

(22 hlasů)
40min
616 kJ

Plněné žampiony

(26 hlasů)
35min
816 kJ

Brambory plněné žampiony

(22 hlasů)
30min
288 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

párky

301 kcal / 100g
B12 g
S1 g
T25 g

žampion dvouvýtrusný

30,2 kcal / 100g
B3,09 g
S4,01 g
T0,2 g

čokoláda na vaření

546 kcal / 100g
B5 g
S57 g
T32 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Žampiónový nákyp s kroupami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba