Prostreno.cz

Makrela na bílém víně

Makrela pečená na víně, cibuli a citrónech.

02.02.2012 lanvin
60min

20min příprava

40min vaření

512 kJ / 122 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Na pánvi s máslem orestujte očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Směs mrkve a cibule přelijte i s máslem do zapékací misky. Přidejte dobře omyté, na kolečka nakrájené citróny.
  2. Očištěné,omyté makrely osolte, posypte bílým pepřem, paprikou a položte na cibuli s mrkví. Podlijte vínem, přidejte bobkový list, dejte do trouby vyhřáté na 190°C a pečte 35-40 minut. Makrely alespoň jednou otočte.
  3. Makrely podávejte posypané růžovým pepřem. Vhodná příloha jsou brambory a vařený bílý chřest.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    86,65 g
  • Sacharidy:

    195,98 g
    • Cukry:

      25,73 g
  • Tuky:

    78,60 g
  • Vláknina:

    56,70 g

Aktivita pro spálení:

446 kcal
55

minut jízdy na kole

42

minut běhu

133

minut uklízení





Podobné recepty

Makrely na zázvoru

(11 hlasů)
40min
469 kJ

Makrela v hořčičné omáčce

(15 hlasů)
60min
874 kJ

Makrela na víně

(15 hlasů)
55min
876 kJ
Více receptů

Celkem 6 komentářů

Avatar
Avatar heenna
16.04.2016
Avatar Anonym
06.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Omeleta s jarní cibulkou

35min
(31 hlasů)

Valentýnské tousty

15min
(20 hlasů)

Omeleta s parmezánem

35min
(20 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Makrela na bílém víně

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba