Prostreno.cz

Makrela na víně

Jednoduchý recept na přípravu makrely na víně.

25.11.2011 lanvin
55min

15min příprava

40min vaření

876 kJ / 209 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli a slaninu nakrájejte na kostičky a orestujte na oleji.
  2. Cukr nechte na pánvi zkaramelizovat, přidejte 2 snítky nasekaného tymiánu, červené víno a za stálého míchání vařte, po 5 minutách přidejte vývar, ve kterém rozmíchejte škrobovou moučku a vařte až se tekutiny zredukují na polovinu. Míchejte! Do hotové omáčky přidejte orestovanou slaninu s cibulí.
  3. Omyté, osušené filé z makrely osolte, obalte v mouce a zvolna opečte z obou stran na másle. Při pečení posypte nakrájeným tymiánem.
  4. Porce filé přelijte omáčkou připravenou z vína a vývaru. Podávejte s bramborovou kaší.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    211,77 g
  • Sacharidy:

    299,10 g
    • Cukry:

      40,25 g
  • Tuky:

    212,84 g
  • Vláknina:

    29,70 g

Aktivita pro spálení:

993 kcal
124

minut jízdy na kole

94

minut běhu

296

minut uklízení





Podobné recepty

Makrely na zázvoru

(11 hlasů)
40min
469 kJ

Makrela v hořčičné omáčce

(15 hlasů)
60min
874 kJ

Candát na rajčatech

(10 hlasů)
1h a 5min
601 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

mouka

364 kcal / 100g
B9 g
S76 g
T1 g

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

červené víno

85 kcal / 100g
B0,2 g
S2 g
T0 g

hladká mouka

364 kcal / 100g
B10 g
S76 g
T1 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Makrela na víně

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba