Prostreno.cz

Makrela v hořčičné omáčce

Pokrmy z ryb patří k těm nejzdravějším.

13.04.2011 lanvin
60min

15min příprava

45min vaření

874 kJ / 208 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Smíchejte máslo, citrónovou šťávu, citrónovou kůru, 2 snítky rozmarýnu, hořčici a petrželku.
  2. Do omyté očíštěné makrely vložte plátek citrónu a osolte ji. Dejte na zapékací mísu a potřete marinádou.
  3. Na každou makrelu ještě položte snítky rozmarýnu. Pečte v troubě 40-45 minut na 200°C.

TIP:

Makrela má typickou chuť, tak jako ostatní ryby tohoto druhu a její maso je velmi šťavnaté. Uzená makrela má delikátní a vynikající uzenou chuť. Navíc je velice jednoduché odstranit kosti.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    73,75 g
  • Sacharidy:

    68,45 g
    • Cukry:

      7,05 g
  • Tuky:

    131,46 g
  • Vláknina:

    34,75 g

Aktivita pro spálení:

818 kcal
102

minut jízdy na kole

77

minut běhu

244

minut uklízení





Podobné recepty

Makrely na zázvoru

(11 hlasů)
40min
469 kJ

Makrela na víně

(15 hlasů)
55min
876 kJ

Makrela na bílém víně

(12 hlasů)
60min
512 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

citrón

29 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,5 g

rozmarýn mletý

331 kcal / 100g
B4 g
S64 g
T15 g

hořčice

66 kcal / 100g
B4 g
S5 g
T6 g

citronová kůra

47 kcal / 100g
B1 g
S16 g
T0,3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Makrela v hořčičné omáčce

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba