Prostreno.cz

Vepřové medailonky s žampiónovou omáčkou

Medailonky z vepřové panenky s žampiónovou omáčkou.

20.02.2012 lanvin
40min

15min příprava

25min vaření

544 kJ / 130 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Vepřovou panenku nakrájejte na plátky, osolte a opepřete.
  2. Na hluboké pánvi na oleji plátky masa z obou stran orestujte. Přidejte celé, očištěné žampióny, posypte rozmarýnem, přidejte ocet balsamico, podlijte vývarem a duste 10-15 minut (podle velikosti plátků). Nakonec přidejte do šťávy jíšku, nechte projít varem a podávejte.
  3. Pokud nemáte rádi rozmarýn, můžete použít např. oregáno, petrželku nebo tymián.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    240,23 g
  • Sacharidy:

    60,10 g
    • Cukry:

      5,16 g
  • Tuky:

    112,66 g
  • Vláknina:

    18,22 g

Aktivita pro spálení:

469 kcal
58

minut jízdy na kole

44

minut běhu

140

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřové plátky na hořčici

(27 hlasů)
4h a 35min
750 kJ

Vepřové plátky s pomerančovou kůrou

(18 hlasů)
60min
549 kJ

Nudličky ze svíčkové s houbami

(12 hlasů)
45min
401 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

žampion dvouvýtrusný

30,2 kcal / 100g
B3,09 g
S4,01 g
T0,2 g

balsamico krém

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

jíška

500 kcal / 100g
B5 g
S40 g
T50 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřové medailonky s žampiónovou omáčkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba