Prostreno.cz

Kachna plněná houbami

Pečená kachna nejen na sváteční stůl.

24.02.2012 lanvin
2h a 10min

20min příprava

1h a 50min vaření

952 kJ / 227 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Jemně nasekaný tymián, 5 špetek soli, pepř a prolisovaný česnek promíchejte a důkladně vetřete (i zevnitř) do omyté kachny. Kachnu zabalte do potravinové folie a nechte přes noc v lednici.
  2. Oloupanou, nakrájenou cibuli nechte zesklovatět na másle. Přidejte očištěné, nakrájené žampióny, lehce osolte a duste 15 minut. Do vychladlých žampiónů přidejte nakrájenou petrželku. Připravenou nádivkou naplňte kachnu. Zadní nohy kachny svažte potravinovou nití. Kachnu dejte do pekáčku a podlijte sklenicí vody. Pokud vám zbyde nádivka, položte ji v pekáčku vedle kachny.
  3. Pečte při 190°C asi 90 minut nebo až je kachna měkká. Kachnu můžete upéct i pečícím rukávum. Podávejte s kuskusem nebo knedlíkem a zelím.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    412,34 g
  • Sacharidy:

    83,62 g
    • Cukry:

      23,94 g
  • Tuky:

    600,73 g
  • Vláknina:

    22,76 g

Aktivita pro spálení:

1248 kcal
156

minut jízdy na kole

118

minut běhu

372

minut uklízení





Podobné recepty

Pečená kachna se zelím

(23 hlasů)
2h a 30min
1044 kJ

Kachna pečená 13 hodin

(41 hlasů)
13h a 15min
1390 kJ

Medová kachna

(22 hlasů)
2h a 0min
1064 kJ
Více receptů

Celkem 3 komentářů

Avatar
Avatar hedvika
27.04.2016
Avatar Anonym
05.04.2016
Avatar heenna
10.01.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

žampion dvouvýtrusný

30,2 kcal / 100g
B3,09 g
S4,01 g
T0,2 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

tymián

101 kcal / 100g
B5 g
S24 g
T1 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kachna plněná houbami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba