Prostreno.cz

Vepřový paprikáš

Maďarská specialita, která potěší váš žaludek i čich: je děsně dobrá a navíc nádherně voní.

06.03.2012 lanvin
45min

10min příprava

35min vaření

481 kJ / 114 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso osolte, opepřete a obalte ho ve lžíci papriky. Na pánvi rozpalte lžíci oleje a maso z obou stran opečte, aby lehce zhnědlo – mělo by to trvat tři až pět minut.
  2. Pak maso vyndejte na talíř, ztlumte oheň, do pánve vlijte zbývající olej a opečte na něm cibuli. Až změkne, vraťte do pánve maso, přidejte zbývající papriku, rajčata, 125 ml vody a přiveďte vše k varu. Vařte asi pět minut, dokud omáčka nezhoustne.
  3. Odstavte z ohně a nakonec vmíchejte zakysanou smetanu. Podávejte s těstovinami, ozdobené petrželkou.

TIP:

Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    121,66 g
  • Sacharidy:

    48,54 g
    • Cukry:

      20,37 g
  • Tuky:

    71,16 g
  • Vláknina:

    17,20 g

Aktivita pro spálení:

351 kcal
43

minut jízdy na kole

33

minut běhu

104

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřový guláš se švestkami

(22 hlasů)
45min
643 kJ

Vepřový guláš se sušeným ovocem

(28 hlasů)
1h a 15min
836 kJ

Guláš se sušenými houbami

(16 hlasů)
1h a 20min
906 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

paprika sladká mletá

282 kcal / 100g
B14 g
S54 g
T13 g

olivový olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

konzervovaná rajčata

18 kcal / 100g
B0,84 g
S3 g
T0,5 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřový paprikáš

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba