Prostreno.cz

Vepřový guláš se sušeným ovocem

Netypická chuť tak známého guláše. Zkuste do něj přidat sušené ovoce.

15.02.2011 lanvin
1h a 15min

15min příprava

60min vaření

836 kJ / 199 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso omyjte, osušte a nakrájejte na kostky. Omyté švestky a meruňky nakrájejte na proužky. Cibuli nakrájejte nadrobno.
  2. V hrnci rozehřejte máslo, přidejte cibuli a maso a vše orestujte. Zalijte vínem, přidejte koření, meruňky, švestky, rozinky. Poduste 10 minut.
  3. Zalijte 1 sklenicí vody, kostky šťáva k masu, přikryjte a duste až bude maso měkké. Podle potřeby přidejte sůl a pepř.
  4. Podávejte s rýží.

TIP:

Maso nemusí být nutně z plece, můžete použít i jiný druh vepřového masa. Guláš je výborný, když se uvaří den předem.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    162,81 g
  • Sacharidy:

    517,39 g
    • Cukry:

      156,48 g
  • Tuky:

    124,12 g
  • Vláknina:

    104,60 g

Aktivita pro spálení:

1083 kcal
135

minut jízdy na kole

103

minut běhu

323

minut uklízení





Podobné recepty

Segedínský guláš

(34 hlasů)
60min
654 kJ

Pivní guláš

(12 hlasů)
1h a 45min
574 kJ

Guláš z hovězí oháňky

(20 hlasů)
2h a 35min
308 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřový guláš se sušeným ovocem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba