Prostreno.cz

Dušené jelení maso

Kdo má rád zvěřinu, určitě tento recept vyzkouší.

12.03.2012 lanvin
1h a 30min

20min příprava

1h a 10min vaření

654 kJ / 156 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Jelení maso nakrájejte na plátky, maso dobře opláchněte a nechte okapat. Na oleji nechte zesklovatět cibulku, přidejte rajčatový protlak a dobře promíchejte přidejte maso, ochuťte solí, mletým pepřem a tymiánem. Duste pod pokličkou při mírné teplotě.
  2. Když se vlastní vývar z masa vyvaří, podlijte trochou vody a červeným vínem a duste.
  3. Mezitím dobře omyjte hříbky a lišky a pokrájejte je na plátky. Je-li už maso měkčí, přidejte houby, bobkový list a petrželku. Do hladka vymíchejte vývar s moukou a přes sítko za stálého míchání přilijte k měkkému masu, dobře povařte, podle potřeby zřeďte trochou červeného vína.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    222,00 g
  • Sacharidy:

    295,26 g
    • Cukry:

      11,76 g
  • Tuky:

    135,64 g
  • Vláknina:

    88,54 g

Aktivita pro spálení:

813 kcal
101

minut jízdy na kole

77

minut běhu

242

minut uklízení





Podobné recepty

Kančí v čokoládě podle Itala

(22 hlasů)
1h a 15min
802 kJ

Zajíc na sladkokyselo podle Itala

(15 hlasů)
1h a 20min
830 kJ

Srnčí řízky s brusinkami

(6 hlasů)
1h a 30min
623 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dušené jelení maso

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba