Prostreno.cz

Zajíc na sladkokyselo podle Itala

Tohle je příběh zajíce, se kterým se budou v kuchyni dít divy, aby se nakonec mohl stát králem vaší sváteční tabule. Viva la Italia! Zajíc na sladkokyselo je našim kuchařským zvyklostem o něco blíž. Zkuste recept podle Itala v kuchyni Emanuela Ridi.
 

1h a 20min

20min příprava

60min vaření

830 kJ / 198 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Zajíce naložte přes noc do marinády – očistěný zajíc i s vnitřnostmi, citronová kůra, piniové oříšky, rozinky, vinný bílý ocet, 2 dl bílého vína a cukr.
  2. V hrnci rozpusťte sádlo s máslem a zaječí maso orestujte. Poté maso vyndejte a pokračujte se základem – do hrnce přidejte nasekanou cibulku, orestujte, zasypte hladkou moukou a vraťte maso zpět do hrnce.
  3. Zalijte bílým vínem. Jakmile se alkohol vypaří, přisypte zelené olivy a vlijte celou marinádu s vnitřnostmi. Nechte na mírném plamínku vařit do měkka.
  4. Podávejte s pečivem, vařenou zeleninou nebo polentou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    67,25 g
  • Sacharidy:

    160,20 g
    • Cukry:

      107,00 g
  • Tuky:

    73,35 g
  • Vláknina:

    6,45 g

Aktivita pro spálení:

451 kcal
56

minut jízdy na kole

42

minut běhu

134

minut uklízení





Podobné recepty

Králík v pelíšku

(11 hlasů)
1h a 15min
739 kJ

Králík na víně

(15 hlasů)
1h a 20min
930 kJ

Králík s tymiánem a bazalkou

(14 hlasů)
1h a 15min
807 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Ovesná kaše přes noc

5min
(2 hlasů)

Fitness palačinky

15min
(1 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

35min
(31 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zajíc na sladkokyselo podle Itala

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba