Prostreno.cz

Srnčí s houbami

Pro milovníky zvěřiny připravte tento recept ze srnčího masa.

15.03.2012 lanvin
50min

20min příprava

30min vaření

757 kJ / 180 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Srnčí maso osolte, opepřete a posypte zázvorem. Očištěné houby nakrájejte na plátky. Oloupanou cibuli nakrájejte na kostičky.
  2. Na 2 lžících oleji a 2 lžících másla nechte zesklovatět cibuli. Přidejte houby, smetanu a povařte 10 minut. Podle chuti osolte, opepřete a přidejte nasekanou petrželku.
  3. Na jiné pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a 2 lžíce másla, na kterém zprudka orestujte srnčí filé. Z každé strany přibližně 4-5 minut. Opečené maso dejte na talíře a přelijte omáčkou z hub.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    257,03 g
  • Sacharidy:

    44,41 g
    • Cukry:

      14,77 g
  • Tuky:

    179,19 g
  • Vláknina:

    9,40 g

Aktivita pro spálení:

727 kcal
90

minut jízdy na kole

69

minut běhu

217

minut uklízení





Podobné recepty

Kančí v čokoládě podle Itala

(22 hlasů)
1h a 15min
802 kJ

Zajíc na sladkokyselo podle Itala

(15 hlasů)
1h a 20min
830 kJ

Srnčí řízky s brusinkami

(6 hlasů)
1h a 30min
623 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Srnčí s houbami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba