Prostreno.cz

Telecí velikonoční polévka

Recept na polévku nejen na velikonoční stůl.

22.03.2012 lanvin
1h a 10min

15min příprava

55min vaření

390 kJ / 93 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso vložte do hrnce s vodou a přiveďte k varu, přidejte rozkrojenou cibuli, koření a podle chuti sůl. Vařte, dokud maso nezměkne.
  2. Uvařené maso vyndejte a nakrájejte na kousky.
  3. Do vařící polévky přidejte smetanu, ve které důkladně rozšlehejte žloutek a mouku. Povařte 5 minut. Podle chuti přidejte ocet. Nakonec vložte zpět do polévky nakrájené maso a dozdobte petrželkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    224,32 g
  • Sacharidy:

    272,87 g
    • Cukry:

      14,04 g
  • Tuky:

    104,43 g
  • Vláknina:

    82,46 g

Aktivita pro spálení:

699 kcal
87

minut jízdy na kole

66

minut běhu

208

minut uklízení





Podobné recepty

Telecí roláda s brusinkovou náplní

(16 hlasů)
45min
744 kJ

Marinované telecí kotlety podle Zdeňka Pohlreicha

(27 hlasů)
50min
743 kJ

Telecí lýtko s bylinkami

(20 hlasů)
1h a 50min
905 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

telecí maso

144 kcal / 100g
B28 g
S0,2 g
T3 g

smetana na vaření 12%

133 kcal / 100g
B3 g
S4 g
T12 g

žloutek

357,14 kcal / 100g
B15,6 g
S0,59 g
T25,1 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Telecí velikonoční polévka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba