Prostreno.cz

Hrušky plněné gorgonzolou

Recept na plněné hrušky můžete připravit jako předkrm, ale i jako slaný dezert.

22.03.2012 lanvin
1h a 15min

30min příprava

45min vaření

572 kJ / 136 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Víno nalijte do hrnce s 1,5 l vody, přidejte bobkový list a pepř. Nechte vařit 5 minut.
  2. Hrušky oloupejte a pokapejte citrónovou šťávou. Pak hrušky opatrně vložte do vařící vody s vínem a vařte na mírném ohni asi 15-20 minut (podle druhu hrušek). Pak hrušky vyndejte a nechte je vychladnout.
  3. Z každé hrušky odřízněte vršek a opatrně vyjměte pevný díl se semeny. Otvory naplňte rozdrobeným sýrem a zpět přikryjte odříznutou částí.
  4. Každou hrušku zabalte do dvou plátků slaniny. Hrušky postavte do malého pekáčku, vyloženého pečicím papírem.
  5. Pečte v předehřáté troubě na 220 °C po dobu asi 20 minut. Podávejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    75,18 g
  • Sacharidy:

    342,64 g
    • Cukry:

      60,51 g
  • Tuky:

    73,59 g
  • Vláknina:

    100,50 g

Aktivita pro spálení:

579 kcal
72

minut jízdy na kole

55

minut běhu

172

minut uklízení





Podobné recepty

Hruškový salát

(12 hlasů)
15min
388 kJ

Plněné hrušky

(13 hlasů)
25min
688 kJ

Grilované hrušky

(13 hlasů)
25min
781 kJ
Více receptů

Celkem 6 komentářů

Avatar
Avatar heenna
05.05.2016
Avatar vivi11
16.03.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hrušky plněné gorgonzolou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba