Prostreno.cz

Jidáše

Recept na klasické velikonoční pečivo.

04.04.2012 lanvin
2h a 10min

1h a 45min příprava

25min vaření

1558 kJ / 372 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Ze lžíce cukru, mouky, trochy vlažné smetany a droždí připravte kvásek. Zhruba po čtvrthodině ho smíchejte se zbylým cukrem a moukou, žloutky, máslem, citrusovou kůrou, vanilkovým cukrem a trochou soli. Na závěr přilijte vlažnou smetanu a zadělejte těsto. Na teplém místě ho nechte asi hodinu kynout.
  2. Z těsta oddělujte kousky, rozválejte je do ,provázků‘, v polovině přeložte a stočte do spirály. Dávejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte čtvrt hodiny kynout. Pak je potřete vajíčkem a pečte 25 minut při 180 °C. Hotové posypejte moučkovým cukrem.

TIP:

Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    136,65 g
  • Sacharidy:

    667,10 g
    • Cukry:

      278,55 g
  • Tuky:

    320,96 g
  • Vláknina:

    25,16 g

Aktivita pro spálení:

256 kcal
32

minut jízdy na kole

24

minut běhu

76

minut uklízení





Podobné recepty

Velikonoční dortíčky

(13 hlasů)
45min
1814 kJ

Kynutý tvarohový velikonoční beránek

(14 hlasů)
1h a 20min
1219 kJ

Velikonoční věnec

(8 hlasů)
2h a 0min
1200 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jidáše

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba