Prostreno.cz

Rýžový nákyp

Nápad na sladký rychlý oběd nejen pro děti.

05.04.2012 lanvin
1h a 15min

15min příprava

60min vaření

656 kJ / 156 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Rýži spařte vařící vodou, přeceďte, zalijte studenou vodou a přiveďte k varu. Když začne měknout, vlijte osolené mléko a rýži uvařte doměkka a nechte vychladnout. Máslo, cukr a žloutky utřete doběla, přidejte citronovou šťávu. Tři bílky ušlehejte dotuha a poté obojí vmíchejte do vychladlé rýže.
  2. Dortovou formu o průměru 26 cm vymažte máslem a vysypte strouhankou. Na dno dejte polovinu rýže, na ni meruňky, posypte skořicí a navrch dejte zbylou rýži. Pečte v mírně vyhřáté troubě půl hodiny. Zhruba deset minut před koncem pečení vyšlehejte dotuha poslední bílek, přidejte dvě lžíce cukru a směs naneste na nákyp a dopečte. Podávejte polité zredukovanou šťávou z kompotu.

TIP:

Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    133,01 g
  • Sacharidy:

    490,42 g
    • Cukry:

      195,46 g
  • Tuky:

    186,00 g
  • Vláknina:

    10,25 g

Aktivita pro spálení:

1057 kcal
132

minut jízdy na kole

100

minut běhu

315

minut uklízení





Podobné recepty

Rýžový nákyp

(44 hlasů)
45min
825 kJ

Rýže se skořicí

(22 hlasů)
25min
1038 kJ

Jablečný rýžový nákyp

(16 hlasů)
35min
406 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rýžový nákyp

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba