Prostreno.cz

Rýžový nákyp

Pokud máte na sladký rýžový nákyp špatné vzpomínky ze školní jídelny, rozhodně zkuste tento recept a uvidíte, že si na něm pochutnáte.

45min

0min příprava

45min vaření

825 kJ / 197 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Rýži propláchněte a 10 minut vařte ve vodě s celou skořicí nebo hřebíčkem. Sceďtee a za stálého míchání rýži dovařte v mléce úplně doměkka. Vyndejte koření.
  2. Přidejte máslo a vanilkový cukr, můžete přidat nastrouhanou citronovou kůru a promíchejte s rýží. Přikryjte pokličkou. Pod pokličkou rýže ještě dojde, více nabobtná i změkne. Nechte ji částečně vychladnout.
  3. Oddělte bílky od žloutků, žloutky přimíchejte do rýže. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a asi 3/4 opatrně přimíchejte do rýže. Do máslem vymazaného pekáče opatrně přendejte asi polovinu rýže, poklaďte ovocem, zakryjte druhou polovinou rýže a uhlaďte.
  4. Pečte asi 30 minut, dokud není nákyp tuhý (zkuste špejlí), dejte nahoru sněhovou čepici ze zbylého sněhu a pečte dalších asi 10 minut.
  5. Rýžový nákyp podávejte posypaný cukrem, politý rozpuštěným máslem s ovocem, které jste daly do nákypu.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    104,68 g
  • Sacharidy:

    468,16 g
    • Cukry:

      302,80 g
  • Tuky:

    113,58 g
  • Vláknina:

    0 g

Aktivita pro spálení:

852 kcal
106

minut jízdy na kole

81

minut běhu

254

minut uklízení





Podobné recepty

Jahodový žahour s tvarohovými knedlíčky

(45 hlasů)
35min
931 kJ

Bavorské vdolečky

(44 hlasů)
55min
1508 kJ

Moravské vdolky

(42 hlasů)
2h a 5min
1330 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Croissanty s vanilkovým krémem

2h a 10min
(38 hlasů)

Omeleta s banánem

20min
(13 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rýžový nákyp

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba