Prostreno.cz

Jablečný rýžový nákyp

Nákypy můžeme podávat jako hlavní sladké jídlo nebo i jako lehký moučník. Rýžový nákyp chutná jak s jablky, tak s jiným ovocem.

17.10.2011 lanvin
35min

15min příprava

20min vaření

405 kJ / 96 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Propláchnutou rýži uvařte v osoleném mléce, do uvařené rýže vmíchejte cukr.
  2. Z omytého jablka odkrojte 2 plátky, zbytek nakrájejte na malé kostičky a pokapejte je citrónovou šťávou. Do malé misky dejte vrstvu uvařené rýže, vrstvu jogurtu, na kostičky nakrájené jablko a přikryjte vrstvou rýže.
  3. Posypte skořicí a ozdobte plátky jablek a lístečky máty.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    12,02 g
  • Sacharidy:

    91,72 g
    • Cukry:

      40,70 g
  • Tuky:

    8,50 g
  • Vláknina:

    6,53 g

Aktivita pro spálení:

489 kcal
61

minut jízdy na kole

46

minut běhu

145

minut uklízení





Podobné recepty

Rýžový nákyp

(44 hlasů)
45min
825 kJ

Sladký nákyp

(22 hlasů)
35min
619 kJ
Více receptů

Celkem 8 komentářů

Avatar
Avatar maxiking
04.05.2016
Avatar hedvika
12.04.2016
Avatar deeana
11.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jablečný rýžový nákyp

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba