Prostreno.cz

Šlehačkový beránek

Velikonoční beránek ze šlehačky.

05.04.2012 lanvin
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

1091 kJ / 260 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Středně velkou formu na beránka vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Žloutky utřete s cukrem do pěny, přidejte polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Přilijte smetanu a nakonec opatrně vmíchejte tuhý sníh z bílků. Těsto vlijte do formy a pečte zhruba tři čtvrtě hodiny v předehřáté troubě.

TIP:

Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    112,47 g
  • Sacharidy:

    757,68 g
    • Cukry:

      391,32 g
  • Tuky:

    126,42 g
  • Vláknina:

    12,15 g

Aktivita pro spálení:

4581 kcal
572

minut jízdy na kole

436

minut běhu

1367

minut uklízení





Podobné recepty

Velikonoční dortíčky

(13 hlasů)
45min
1814 kJ

Kynutý tvarohový velikonoční beránek

(14 hlasů)
1h a 20min
1219 kJ

Velikonoční koláč

(12 hlasů)
1h a 40min
1453 kJ
Více receptů

Celkem 4 komentářů

Avatar
Avatar heenna
23.04.2016
Avatar Anonym
04.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Šlehačkový beránek

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba