Prostreno.cz

Noky s kedlubnovým zelím a slaninou

Recept na noky se zelím z čerstvé kedlubny.

10.04.2012 lanvin
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

630 kJ / 150 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Cibuli oloupejte a nakrájejte. Kedlubny také oloupejte a nastrouhejte nebo nakrájejte na jemné nudličky.
  2. Sádlo rozehřejte v kastrolu, přidejte cibuli, kedlubny, poprašte kmínem i solí a lehce osmahněte. Zasypte moukou, podlijte několika lžícemi vody a poduste doměkka; trvá to deset až dvanáct minut. Nakonec zakápněte trochou octa.
  3. Mezitím uvařte doměkka bramborové noky.
  4. Slaninu pokrájejte na špalíčky, ty vyškvařte nasucho na pánvi, pak vmíchejte kousek másla a minutu opékejte. Noky podávejte se slaninou a zelím, ozdobené majoránkou.

TIP:

Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    88,90 g
  • Sacharidy:

    257,04 g
    • Cukry:

      40,51 g
  • Tuky:

    127,76 g
  • Vláknina:

    37,94 g

Aktivita pro spálení:

1212 kcal
151

minut jízdy na kole

115

minut běhu

361

minut uklízení





Podobné recepty

Losos se špenátovými gnocchi

(38 hlasů)
20min
876 kJ

Gnocchi na rajčatech

(19 hlasů)
25min
327 kJ

Gnocchi s houbami

(14 hlasů)
30min
317 kJ
Více receptů

Celkem 6 komentářů

Avatar
Avatar hedvika
26.06.2016
Avatar heenna
23.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Noky s kedlubnovým zelím a slaninou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba