Prostreno.cz

Černý kořen s polníčkem

Salát z opomíjeného, zdravého černého kořene.

25.04.2012 lanvin
50min

15min příprava

35min vaření

347 kJ / 82 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Černý kořen oškrábejte (nejlépe v rukavicích), nakrájejte ho na kousky. Dejte do vody se 3 lžícemi citrónové šťávy a vařte přibližně 20 minut. Uvařený černý kořen sceďte a osušte.
  2. Na oleji černý kořen orestujte spolu s cukrem. Osolte a opepřete. Na misku rozložte omytý a osušený polníček, přidejte černý kořen i s olejem, pokapejte 1 lžící citrónové šťávy, promíchejte a podávejte.

TIP:

Kromě nevšední chuti nabízí tato zapomenutá zelenina i řadu prospěšných látek. Jeho dlouhý kořen obsahuje spoustu vody a vlákniny.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    13,00 g
  • Sacharidy:

    40,96 g
    • Cukry:

      21,45 g
  • Tuky:

    47,42 g
  • Vláknina:

    13,20 g

Aktivita pro spálení:

302 kcal
37

minut jízdy na kole

28

minut běhu

90

minut uklízení





Podobné recepty

Chřest s těstovinou

(29 hlasů)
40min
812 kJ

Rychlý salát z chřestu

(23 hlasů)
20min
903 kJ

Zapékaný chřest

(16 hlasů)
45min
581 kJ
Více receptů

Celkem 3 komentářů

Avatar
Avatar Anonym
03.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Černý kořen s polníčkem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba