Prostreno.cz

Salát z endivie

Salát z opomíjené zeleniny endivie s mrkví. V Itálii je považována za nezbytný doplněk každého zeleninového salátu, zvláště proto, že povzbuzuje chuť k jídlu.

03.05.2012 lanvin
20min

20min příprava

0min vaření

707 kJ / 168 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Endivii opláchněte pod vodou, osušte a natrhejte na kousky. Očištěnou mrkev nastrouhejte na nudličky. Jablko nakrájejte na velmi malé kostičky. Ořechy nasekejte a opražte nasucho na pánvi.
  2. Jablečný ocet prošlehejte s olejem, solí, pepřem, medem a petrželkou. Nakonec vmíchejte nakrájené jablko.
  3. Endivii promíchejte s mrkví a dejte do mísy. Přelijte zálivkou a posypte ořechy. Hned podávejte.

TIP:

V našich podmínkách je pěstována endivie kadeřavá. Všechny endivie vytváří velké hlávky, které stále houstnou a vnitřní část je proto vybělena a je nejlahodnější. Rostlina je bohatá na obsah minerálních látek.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    22,50 g
  • Sacharidy:

    96,56 g
    • Cukry:

      53,85 g
  • Tuky:

    162,73 g
  • Vláknina:

    19,11 g

Aktivita pro spálení:

476 kcal
59

minut jízdy na kole

45

minut běhu

142

minut uklízení





Podobné recepty

Salát z hrášku a slaniny

(15 hlasů)
30min
681 kJ

Salát z mrkve

(29 hlasů)
10min
299 kJ

Salát z čekanky

(11 hlasů)
20min
188 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Salát z endivie

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba