Prostreno.cz

Rýže s omáčkou z gorgonzoly

Velmi jednoduše a chutně připravená rýže.

04.05.2012 lanvin
1h a 5min

15min příprava

50min vaření

1143 kJ / 273 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Rýži uvařte podle návodu na obalu. Dýni dejte na plech s pečícím papírem pokapejte ji olejem, jemně osolte a vložte na 30 minut do trouby vyhřáté na 200 °C.
  2. Upečenou dýni rozmačkejte vidličkou a spolu s máslem a nastrouhaným parmazánem zamíchejte do uvařené rýže. V kastrůlku ohřejte mléko, přidejte rozdrobenou gorgonzolu a míchejte, až se sýr roztopí, sundejte z ohně a do omáčky vmíchejte žloutek.
  3. Rýži podávejte přelitou sýrovou omáčkou, ozdobené lístečky šalvěje.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    145,34 g
  • Sacharidy:

    367,12 g
    • Cukry:

      15,38 g
  • Tuky:

    240,25 g
  • Vláknina:

    4,00 g

Aktivita pro spálení:

860 kcal
107

minut jízdy na kole

81

minut běhu

256

minut uklízení





Podobné recepty

Ostré rýžové kuličky

(22 hlasů)
50min
1018 kJ

Rýže s cizrnou a růžičkovou kapustou

(11 hlasů)
35min
1192 kJ

Rýžové placičky s mrkví

(23 hlasů)
50min
1005 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rýže s omáčkou z gorgonzoly

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba