Prostreno.cz

Hovězí pečeně

Libové hovězí maso s omáčkou z vína a hořčice.

10.05.2012 lanvin
6h a 45min

2h a 15min příprava

4h a 30min vaření

961 kJ / 229 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso poprašte solí, pepřem, posypte tymiánem, vše do masa dobře vetřete. Nejlepší je, nechat jej potom cca 2 hodiny uležet. V hrnci pak maso na rozpáleném oleji opečte ze všech stran. Hovězí vyjměte.
  2. Do vyššího plechu nebo pekáčku vložte nakrájenou cibuli a celé stroužky česneku, navrch položte maso a zalijte vínem a vývarem, ve kterém rozmíchejte hořčici.
  3. Přikryjtene alobalem a duste při 150 °C až čtyři hodiny. Jakmile je maso zcela měkké, vyjměte ho a omáčku zaprašte moukou, nechte zasmahnout, zalijte studenou vodou, odvařte přípečky a asi dvacet minut mírně vařte. Jestli chcete mít opravdu hladkou omáčku, propasírujte ji.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    919,07 g
  • Sacharidy:

    59,92 g
    • Cukry:

      13,58 g
  • Tuky:

    573,25 g
  • Vláknina:

    7,73 g

Aktivita pro spálení:

1185 kcal
148

minut jízdy na kole

112

minut běhu

353

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřová pečeně s koriandrem

(9 hlasů)
1h a 50min
1253 kJ

Pečená jehněčí kýta

(17 hlasů)
1h a 55min
963 kJ

Vepřová pečeně s hruškou

(9 hlasů)
1h a 15min
689 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hovězí pečeně

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba