Prostreno.cz

Pečená jehněčí kýta

Jehněčí maso a různé pečeně, rolády a jiné pokrmy z něj patří k oblíbeným pochoutkám velikonočních svátků. Jehněčí maso je vcelku dražší, ale občas by nemělo chybět na našem stole.

08.03.2011 lanvin
1h a 55min

15min příprava

1h a 40min vaření

963 kJ / 230 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso propíchejte vidličkou a dejte na pekáč. Potřete ze všech stran solí, podlijte vývarem, posypte pepřem a pečte za občasného podlévání přibližně hodinu a půl v troubě na 200°C.
  2. Strouhanku promíchejte s tymiánem a petrželkou. Asi 20 minut před dopečením potřete maso hořčicí a posypte strouhankou.
  3. Je dobré maso přikrýt kouskem alobalu, aby se strouhanka moc nepřipekla. Záleží, jakou máte troubu.
  4. Do vypečené šťávy zamíchejte lžíci mouky, aby se šťáva zahustila.

TIP:

Maso má velmi jemnou vůni a obsahuje málo tuku, který ovšem velice rychle chladne a je nutné mít před servisem pokrmu nahřáté talíře.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    365,10 g
  • Sacharidy:

    205,15 g
    • Cukry:

      11,31 g
  • Tuky:

    293,30 g
  • Vláknina:

    21,20 g

Aktivita pro spálení:

799 kcal
99

minut jízdy na kole

76

minut běhu

238

minut uklízení





Podobné recepty

Jehněčí kotlety s mátou

(11 hlasů)
2h a 50min
1457 kJ

Jehněčí kotlety

(15 hlasů)
45min
1065 kJ

Velikonoční jehněčí roláda

(19 hlasů)
2h a 15min
1069 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Dýňové rizoto

45min
(1 hlasů)

Dýňová polévka s chilli

40min
(3 hlasů)

Květákový mozeček

25min
(1 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pečená jehněčí kýta

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba